Opis projekta

Online radionica „Susret sa prošlom JA“

Imate li u sebi dio prošlosti na koji se stalno vraćate te ga ne možete pustiti? Ponekad godinama “vučemo” dio koji nas ometa da krenemo naprijed, ne razumijemo zašto ga ne možemo pustiti te se snagom volje trudite to pustiti. No, uglavnom ništa u nama se ne mijenja niti prolazi dok to ne pogledamo, ne čujemo, ne priznamo i ne uvažimo.

Dio pisma u susretu sa prošlim ja (objavljeno uz dopuštenje jedne sudionice):

“Nisam mogla pogledati gdje si lutala svih onih godinama, bilo mi je teško čak i zaviriti u taj dio. To sam nagurala u duboku ladicu i pravila se da ne postoji. Pravila sam se da ti ne postojiš vjerujući da ću tako sada biti sretnija. No nisam bila. Nisam ni mogla biti jer sam tebe, a s time i sebe odbacila. Pospremila sam svoju sreću u ladicu. A ti si tako strpljivo čekala. Tek bi tu i tamo malo izvirila van moleći me da te pogledam. A ja bi uvijek našla opravdanje da imam puno posla, da žurim, nemam vremena i sto drugih izgovora. Zapravo nisam htjela priznati da tebe ne želim pogledati.
Nisam vidjela da si divno biće sa puno tuge u srcu koju si godinama gutala. Sada ti dopuštam da plačeš, da se ljutiš, da si nemirna…dopuštam ti da si živa. Ne umrtvljujem te više sa raznim kritikama, nerazumijevanjem, ulaženjem u odnose u kojima samo patiš, gutanjem hrane, suza i svih povreda. Sada znam da nisi znala drugačije preživjeti. To je bio tvoj način i sada ga razumijem. Nisam vidjela sve tvoje tužne dane provedene u sobi čekajući da te netko uvidi i napokon ti da malo ljubavi.”

Što ćete dobiti iz radionice „Susret sa prošlom JA”:

  • Proći svoj životni put i vidjeti koji vas dio i dalje koči
  • Pozvati ga i čuti što vam želi reći – započeti kontakt s njime
  • Osvijestiti što vas blokira u puštanju tog dijela i na koji način i dalje radite otpor u sebi
  • Čuti što vam poručuje vaš otpor
  • Osvijestiti svoje potisnute osjećaje koji dolaze u kontaktu sa zaboravljenim dijelom

Radionica je osmišljena tako da vođenom vizualizacijom, crtanjem, pisanjem i dijalogom dođemo zajedno do vaših zaboravljenih dijelova. Za radionicu je potrebna Zoom aplikacija (uz slušalice možete imati bolje povezivanje u procesu), papiri, bojice/pastele, olovka i miran prostor za vrijeme dok radimo.

Predviđeno vrijeme trajanja radionice je oko 2h.
Vrijeme održavanja: 17.6.2022. (petak) u 19h.

Cijena online radionice:180kn.

Voditeljica: Marta Kravarščan, savjetnica u procesu gestalt psihoterapije, NLP praktičar, life savjetnica, TA.

Broj sudionika je ograničen pa je prijava obavezna.

Svoje prijave (ime i prezime) za radionicu možete poslati na mail:marta.putpromjene@gmail.com. Također za sva dodatna pitanja, slobodno pišete na mail.