Opis projekta

Radionica „Pronalazak sebe kroz svoje unutarnje dijete“

Svi ljudi se ponekad osjećaju usamljeno te odvojeno od sebe i ostalih. Kod nekih se to javlja tek ponekad, a kod nekih jako često. Osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja oscilira s obzirom na naše unutarnje stanje kao i utjecaje iz okoline. Međutim, kada osjećamo duže vremena „unutarnju prazninu“ te imamo dojam da nam je svakodnevni život prazan, dosadan i stalno isti, vrlo vjerojatno je da nismo povezani sa svojim unutarnjim djetetom. Pojam „unutarnje dijete“ je zapravo pojam za intuitivno i nesvjesno iz vremena odrastanja. U svakoj odrasloj osobi postoji odrasli dio i dijete. Ta dva pola čine cjelovitost i jedno bez drugoga ne mogu skladno funkcionirati. Kada ta dva vida osobnosti nisu povezani-zbog ranjenosti, disfunkcije ili nedovoljnog razvoja-ta odrasla osoba ima u sebi osjećaj sukoba, praznine i unutarnje samoće.  Temeljna potreba tokom odrastanja trebala bi biti da naučimo otisnuti se u odrasli svijet zadržavajući pritom u sebi dječji aspekt kreativnosti, ljubavi, povezanosti i ispunjenosti.

Mnogo odraslih negira dijete u sebi zbog straha od jačine dječjih osjećaja tuge, boli i ljutnje. No na isti način ako ne možemo osjetiti tugu, bol i ljutnju, ne može osjetiti ni potpunu radost i ljubav u životu. Najčešće iza nemogućnosti pokazivanja osjećaja, skriva se strah od odgovornosti i neuspjeha. Odraslost „podrazumijeva“ ozbiljnost, rad, brige i obaveze. Kako odrastamo tako napuštamo dijete u sebi i odlazimo u ozbiljan svijet odraslih. Međutim, tim odvajanjem od djeteta u sebi, ne priznajemo sve svoje osjećaje, intuiciju, tijelo, živost, kreativnost i pozitivnu energiju. Iz istog razloga u današnje vrijeme veliki broj roditelja teško razumije svoje dijete i ono što njemu istinski treba. Negirajući ta dva pola u sebi, odrasli postaju kruti, zatvoreni, nezadovoljni te smatraju život kao patnju ili vječitu borbu i „moranje“.

Što ćete dobiti iz radionice „Pronalazak sebe kroz svoje unutarnje dijete“:

  • Osvijestiti što je to unutarnje dijete i kako doći do njega
  • Vježbama pozvati svoje unutarnje dijete i čuti što vam želi reći
  • Osvijestiti svoje blokade i uvjerenja koja vas koče
  • Naučiti kako da surađuju dijete i odrasla osoba
  • Osvijestiti svoje potisnute osjećaje
  • Probuditi svoju intuiciju, kreativnost i živost

Radionica je osmišljena tako da vođenom vizualizacijom, crtanjem, pisanjem lijevom i desnom rukom dolazite do svog unutarnjeg djeteta kako bi čuli što vam želi reći ili da vam pomogne riješiti neki problem koji imate. Dijete voli crtanje i maštu te mu se na taj način najlakše možemo približiti i pozvati ga. Ono ne voli dosadu i stroga pravila.

Predviđeno vrijeme trajanja radionice je oko 1,5h, ponekad do 2h.

Sve prijave za grupnu ili individualnu radionicu „Unutarnje dijete“ Kontaktirajte nas