“U današnje vrijeme kada smo na svakom koraku okruženi velikom količinom hrane trebamo se upitati: “Čega smo uistinu gladni?”. Način na koji se hranimo govori puno o načinu na koji pristupamo općenito životu te životnim situacijama. Iako ova tema više pogađa žene i muškarci su joj skloni. Od malih nogu smo okruženi različitim uvjerenjima kao što su :”Sve što je na tanjuru mora se pojesti.”, “Jedemo točno u određeno vrijeme.”, “Pojedi si nešto pa će ti biti lakše.”. No kada odrastemo shvatimo da nam ta uvjerenja ne pomažu. Pogotovo kada dođemo do točke da nijedna dijeta ne pomaže,a mi želimo pojesti sve više i više. Debljina je samo posljedica, a uzrok treba tražiti malo dublje. Često se pod uzrokom skriva pretjerani perfekcionizam, manjak samopouzdanja, nesređeni ili nedovršeni odnosi iz prošlosti, nedostatak ljubavi prema sebi, neravnoteža u uzimanju i davanju, doživljavanje hrane kao nagrade i još mnoštvo toga. No sreća u svemu tome je da mi kao odrasle osobe možemo to sve radom na sebi promijeniti te usmjeriti svoj život u smjeru kojim istinski želimo ići. Hrana nas hrani na fizičkoj razini i tome služi, kada se fizička glad zadovolji, a mi smo još uvijek gladni točno određene hrane, vjerojatno se javlja emocionalna glad. Emocionalna glad je poput rupe, mnogi ju opisuju kao osjećaj praznine u sredini prsa koju ne možemo ispuniti fizičkom hranom. Kada bismo jeli u miru i svjesno, bili bismo svjesni kada smo siti i nakon tog obroka ne bi opet tražili hranu.Hrana samo maskira naše stvarne potrebe i naše emocije od kojih smo satkani. Da bi se oslobodili te ovisnosti potrebno je prvo priznati sebi da više ne možemo po starim obrascima, povezati se sa svojim disanjem, ostati u sadašnjem trenutku i vidjeti što se skriva iza napadaja gladi.

Ako već dugo vodite borbu sa kilogramima ili sa hranom, ova radionica vam može dati drugačiji pogled na vaš odnos prema hrani i kako prestati sa mučenjem sebe sa različitim dijetama,koje dugoročno ne daju rezultate.
ŠTO ĆETE DOBITI NA OVOM WEBINARU:
-drugačiji pogled na vaš odnos prema hrani
-čuti kako su povezani hranjenje i životne situacije
-čuti o emocijama koje zapravo hranite i emocionalnoj gladi
-osvijestiti koje sve potrebe postoje osim gladi
-čuti o svjesnom pristupu životu te povezati to sa hranom (postavljanje granica u životu, kako reći ne, uvjerenja o sebi i hrani…)

Ovaj webinar je osmišljen tako da potiče na razmišljanje, propitivanje uvjerenja, načine na koje pristupate hrani te ujedno i svim ostalim životnim situacijama.

Cijena webinara: 100kn.

Vrijeme održavanja: 16.4.2020. u 18h putem aplikacije Zoom. Nakon prijave vam šaljem link pomoću kojeg ćete moći pristupiti na sadržaj.

Okvirno vrijeme trajanja webinara je 1,5h do 2h. (Trajanje varira ovisno o pitanjima sudionika te dodatnim temama)

Voditeljica: Marta Kravarščan, savjetnica u procesu gestalt psihoterapije, neurolingvistička praktičarka, life savjetnica, business coach.
Više o meni i mom radu:
Web stranica: http://psihoterapijasavjetovanje.com/

Za webinar se možete prijaviti ovdje ili na mail:marta.putpromjene@gmail.com.


     

    Facebook stranica: Put Promjene – centar osobnog i poslovnog uspjeha.